Sajtómegjelenések

A Szocialisták és Demokraták megjelenése a médiában

A Szocialisták és Demokraták pártja a két ország számára gyümölcsöző együttműködési megállapodást írt alá Ukrajnában

A Szocialisták és Demokraták idei első külföldi útja Ukrajnába vezetett, ahol fontos tárgyalásokat folytattak ukrán partnereikkel.

A tárgyalások mindkét fél számára sikeresen zárultak és ennek eredményeként január 11-én este a Szocialisták és Demokraták együttműködési megállapodást írtak alá Kijevben a Dmitrij Razumkov vezette Okos Politika párttal.

A megállapodás egyediségét jól mutatja, hogy ilyen megállapodás még nem született magyar és ukrán párt között. A dokumentum egyedisége mellett a történelmi körülmények is egyediek: a háború, a magyar és ukrán kormányok közötti feszültségek, az ukrajnában élő magyar kisebbségek helyzete, az Ukrajna által választott euroatlanti integrációs út kihívásai okot adtak a két szomszédos ország szoros együttműködésének megerősítésére, a jószomszédi viszony kifejezésére.

Mi, Szocialisták és Demokraták az együttműködésen, partnerségen alapuló utat választjuk és határozottan erősíteni szándékozzuk ukrán szomszédainkkal a kölcsönös megbecsülésen és bizalmon alapuló jó viszonyt, mely kölcsönös előnyökkel jár.

Ezzel akarjuk segíteni a békés egymás mellett élést, védeni a magyar kisebbségeket, és támogatni a magyar gazdasági szereplőket.Gyászolunk.

Elvesztettünk egy erkölcsi talapzatot, egy kiváló embert, egy hűséges elvbarátot, egy elkötelezett szociáldemokratát, pártunk alapítóját, tagtársunkat, barátunkat.

Farkas Péter nem csak a Szocialisták és Demokraták alapítása óta társunk, hanem már az MSZP alapítása óta. Több mint 30 évig volt a párt tagja, de nem tudott azonosulni az elmúlt évek változásaival, ezért kilépett az MSZP-ből. Ezt követően, már betegen, de elkötelezetten támogatta a Szocialisták és Demokraták pártjának megalakulását.

Az az ember volt, akit nem ingatott meg az elkötelezettségében, vállalásaiban, munkavégzésében semmi sem, még a súlyos betegség sem. Az adott szó nála erősebb volt százezer szerződésnél. Farkas Péter maga volt a biztonság mindenki, családja, barátai, elvtársai számára. Amit vállalt, azt tűzön-vízen át végrehajtotta. Nem ismert lehetetlent, de a kór sajnos erősebbnek bizonyult.

Osztozunk családja, barátai, ismerősei fájdalmában. Jó utat, Péter. Nagyon hiányzol.

Gyászolunk.

Mesterházy Attila lehet a Mesterházy-Szakács-féle párt EP-listavezetője

Elolvasom

Mesterházy Attila: Magyarországot elkönyvelték Putyin ügyvédjének.

Elolvasom

„Megtudtuk, hogy mi lesz 2030-ban és 2040-ben, de hogy holnap és a jövő évben mi lesz, az nem derült ki” – fogalmazott Mesterházy Attila az Egyenes beszédben.

Elolvasom

Mesterházy Attila: Az ellenzék meg akarta úszni a konzekvenciák levonását.

Elolvasom

Mesterházy Attila a veszélyhelyzetről: „Lehet egy következő lépése az intézkedésnek, hogy berendelik a tartalékos állományt”.

Elolvasom

A volt pártelnök, miniszterelnök-jelölt 23 év után távozik az MSZP-ből, már nem hisz abban, hogy lehet változtatni az MSZP vezetésének stratégiáján.

Elolvasom

Évek óta „tévesnek” tartja az MSZP vezetésének stratégiáját, ezért új pártot alapít „Szocialisták és Demokraták” néven.

Elolvasom

Az új párt világos célja, hogy új szavazókat nyerjen meg egy balközép politikán alapuló kormányváltás érdekében. A volt pártelnök, miniszterelnök-jelölt 23 év után távozik az MSZP-ből.

Elolvasom

Kilép az MSZP-ből, új pártot alapít Mesterházy Attila

Elolvasom

A korábbi miniszterelnök-jelölt 23 év után távozik az MSZP-ből.

Elolvasom

23 év után távozik az MSZP-ből az egykor pártelnök és miniszterelnök-jelölt, mert már nem hisz abban, hogy lehet változtatni az MSZP vezetésének stratégiáján. Szerinte egy új pártra is szükség van a baloldalon.

Elolvasom

Hosszas gondolkodás után döntött így.

Elolvasom

Újabb karakteres politikusát veszti el az MSZP.

Elolvasom

A korábbi elnök belefáradt, hogy küzdjön az MSZP változásáért, szerinte a párt ma már csak árnyéka önmagának.

Elolvasom

Úgy érzi, az MSZP eltévedt, és már nem hiszi, hogy ezen lehet változtatni. Új szociáldemokrata, balközép pártja a „Szocialisták és Demokraták” névre hallgat.

Elolvasom

Távoznom kell, mert ugyan már évek óta tévesnek tartom az MSZP vezetésének stratégiáját, ma már abban sem hiszek, hogy ezen lehet változtatni – írta.

Elolvasom

Az egykori pártelnök és miniszterelnök-jelölt nem hisz már a változásban, ezért 23 év után kilép a szocialisták pártjából, de új pártot is alapít.

Elolvasom

A politikus új pártot alapít.

Elolvasom

Facebookon azt írta, nem búcsúzik, csak távozik. Új pártot alapít.

Elolvasom

Úgy érzi, az MSZP eltévedt. Új balközép pártja a Szocialisták és Demokraták névre hallgat.

Elolvasom

A szocialista párt egykori miniszterelnök-jelöltje egyúttal közölte, hogy új, „szociáldemokrata pártot alapít Szakács Lászlóval, a DK volt Baranya megyei képviselő-jelöltjével.

Elolvasom

Úgy látja, a DK egyedül nem tudja megszólítani az összes szociáldemokrata szavazót.

Elolvasom

Egy volt DK-s képviselővel hozzák létre a szervezetet.

Elolvasom

A legértékesebb baloldali magyar politikus új pártot alapít.

Elolvasom

Döntését azzal indokolta, hogy már évek óta tévesnek tartja az MSZP vezetésének stratégiáját, és ma már abban sem hisz, hogy ezen lehet változtatni.

Elolvasom

Kilép az MSZP-ből és új szociáldemokrata pártot alapít Mesterházy Attila, az MSZP volt elnöke.

Elolvasom

Kilép az MSZP-ből és új szociáldemokrata pártot alapít Mesterházy Attila.

Elolvasom

Tudomásul veszik, hogy Mesterházy Attila nélkül folytatják.

Elolvasom

A volt pártelnök közölte, hosszas mérlegelés után úgy döntött, új utat keres.

Elolvasom

Már évek óta tévesnek tartja az MSZP vezetésének stratégiáját, és ma már abban sem hisz, hogy ezen lehet változtatni.

Elolvasom

Új szociáldemokrata pártot alapít Mesterházy Attila, az MSZP volt elnöke. A politikus ezt Facebook-oldalán közölte kedden. A szocialista párt közleményben…

Elolvasom

A legújabb felmérések szerint a szocialista párt a bejutási küszöb alatt van.

Elolvasom

Szerinte az MSZP már csak árnyéka önmagának, és törekvésük sincs rá, hogy visszaszerezzék régi befolyásukat.

Elolvasom

Miniszterelnök-jelöltnek Medgyessy is bevált. (Debreczeni József politológus, Népszava, 2009. július 8.) Az elmúlt négy-öt évben jött fel, mint a buzgár. (Puch László szocialista politikus, FN24.hu

Elolvasom

Budapesta, marţi, 4 aprilie 2023 (MTI) – Fostul preşedinte al Partidului Socialist Ungar (MSZP), Attila Mesterházy, părăseşte această formaţiune pentru a fonda un nou partid social-democrat. Politicianul a anunţat acest l

Elolvasom

Mesterházy Attila előtt is számos emblematikus arca hagyta már el az MSZP-t. Nem Gyurcsány Ferenc pártjában keresték a jövőjüket.

Elolvasom

Önkritikának nyoma sincs Kunhalmiék közleményében.

Elolvasom

23 év után távozik az MSZP-ből az egykor pártelnök és miniszterelnök-jelölt, mert már nem hisz abban, hogy lehet változtatni az MSZP vezetésének stratégiáján. Szerinte egy új pártra is szükség van a baloldalon.

Elolvasom

Korábbi MSZP-s szavazókat is visszahódítana a távozó pártelnök.

Elolvasom

Miért lép ki az MSZP-ből? Mit gondol az ellenzék jelenlegi állapotáról? Kiket akar megszólítani új mozgalmával? Mesterházy Attilát kérdeztük!

Elolvasom

Új pártot alapít, mert harcolni kell…

Elolvasom

Tudomásul vettem, hogy kisebbségben van az én álláspontom, ezért új utat kell keresni, ha tenni akarok valamit – indokolta lépését érdeklődésünkre az MSZP egykori elnöke, aki elhagyja a szocialista pártot.

Elolvasom

Először nyilatkozott az ellenzéki politikus azután, hogy kilépett az MSZP-ből.

Elolvasom

Szerinte ma az ellenzék jobban kikapna, mint egy éve.

Elolvasom

Az új párttal azokat a szavazókat keresi, akik kormányváltást akarnak, de nem tudnak azonosulni a jelenlegi ellenzéki pártokkal.

Elolvasom

Besokallt a szocialista Mesterházy Attila. Híradónknak adott exkluzív interjújában elmondta: belefáradt abba, hogy a párt keretein belül harcoljon. Az MSZP egykori elnöke bejelentette, hogy kilép és új pártot alapít.

Elolvasom

Kilép az MSZP-ből, új pártot alapít Mesterházy Attila. A Szocialisták és Demokraták nevű párttal a bizonytalan szavazókat akarja megszólítani – erről is beszélt az RTL Híradónak adott interjúban.

Elolvasom

Szocialisták és Demokraták néven alapít új pártot Mesterházy Attila és Szakács László. Mesterházy egy sokkal „tökösebb” politizálást képzelt volna el az MSZP-ben, de mint mondta, a párt korrektül reagált.

Elolvasom

A politológus szerint divat lett olyan pártokat alapítani, amelyeknek aztán szintén semmilyen jelentőségük nem lesz. Borzalmas politikai patthelyzet van.

Elolvasom

Az MSZP pártigazgatója szerint a kedden távozó Mesterházy Attila már jóval régebben eldönthette, hogy kilép. Gyorsinterjú Molnár Zsolttal.

Elolvasom

Mesterházy Attila megtalálta az elveszett szakállát.

Elolvasom

Itt minden csak látszat.

Elolvasom

Mesterházy Attila, az MSZP volt elnöke az igazságos Magyarország megteremtését nevezte új pártja céljának az M1-en szerdán, hozzátéve, ehhez nemzeti modernizációs program kidolgozására van szükség.

Elolvasom

Új szavazókat nyerne meg egy balközép politikán alapuló kormányváltás érdekében Szakács László, aki korábban a DK támogatásával volt Baranya vármegyei képviselő-jelölt, ám most Mesterházy Attilával alapít.

Elolvasom

A politikus szerint nem kedvez a Fidesznek, ha van még egy ellenzéki párt.

Elolvasom

Volt ellenzéki politikusok szerint egyáltalán nem meglepő, hogy Mesterházy Attila kilépett az MSZP-ből, hiszen a szocialista párt ma már inkább teher.

Elolvasom

A legutóbbi napokban Mesterházy Attila kilépett, Horn Gábor ellenzékezett, Holoda Attila túlélezett, Dévényi István rendszerezett, Tamás Ervin pedig orbánozott.

Elolvasom

Az MSZP volt elnöke tökösebb baloldali, szociáldemokrata politikát képzel el, ezért pártot alapít.

Elolvasom

Hivatalosan továbbra is az lesz a minősítésünk, hogy megbízható szövetségesek vagyunk, de a folyosói pletykák már másról árulkodnak.

Elolvasom

A MSZP volt elnöke egy interjúban elmondta, hogy nem szabad politikai tartalommá tenni az összefogást.

Elolvasom

A volt MSZP-s képviselő az Indexnek adott interjújában arról beszélt, hogy véleménye szerint, Magyarország már nincs abban a megbízható szövetségi státuszban, mint korábban.

Elolvasom

„48 perc – Házigazda: Lánczi Tamás” csütörtökönként 20:35-től az M1-en és a hirado.hu-n!

Elolvasom

Interjú Puzsér Róberttel, Mesterházy Attilával, Kemény Istvánnal. Nyílik az ország a vendégmunkások előtt. Kultúrpolitikai harc az Opera körül. Keresse a friss Magyar Hangot, Átlátszó-melléklettel!

Elolvasom

Az M1 és a hirado.hu közös hírháttérműsorában, a 48 perc – Házigazda: Lánczi Tamás című műsor első felében Mesterházy Attila volt MSZP-s képviselővel beszélgetett Lánczi Tamás.

Elolvasom

A DK-t túl liberálisnak tartja a korábbi pártelnök.

Elolvasom

Mesterházy Attila „túl liberálisnak tartja” Gyurcsány Ferenc pártját, a DK-t. Az általam vezetett MSZP legrosszabb eredményét ma bármelyik ellenzéki pártelnök aláírná – jelentette ki Mesterházy Attila.

Elolvasom

A politikus igazságtalannak tartja, hogy sokan mindent Márki-Zay Péterre fognak a baloldal 2022-es bukása óta.

Elolvasom

Az általam vezetett MSZP legrosszabb eredményét ma bármelyik ellenzéki pártelnök aláírná – fogalmazott a párt korábbi politikusa.

Elolvasom

Arról is beszélt, miért nem igazolt át Gyurcsány pártjába.

Elolvasom

Az MSZP-ből kilépett és új pártot alapító politikus a szocialistákról, egy formáció szükségességéről, a Demokratikus Koalícióról és a NATO-ról. Interjú!

Elolvasom

Hogy mi lesz az európai parlamenti választással? És mit szól a többi ellenzéki párt az új formációhoz?

Elolvasom

Új szavazókat nyerne meg egy balközép politikán alapuló kormányváltás érdekében Szakács László, aki korábban a DK támogatásával volt Baranya vármegyei képviselő-jelölt, ám most Mesterházy Attilával alapít.

Elolvasom